top of page
Yvette_Overbeeke-14_edited.jpg

Ik heb inmiddels 10 jaar mijn eigen praktijk en dit doe ik met heel veel plezier. 

Mijn theoretische opleidingen hebben mij veel kennis gegeven, maar daarnaast ben ik mij gaan verdiepen in yoga, meditatie, mindfulness en zelfcompassie. Eerst voor mijzelf, maar vele jaren later, komt in mijn praktijk nu alles samen.  

Ik zou mijzelf omschrijven met de volgende woorden:  sociaal, eerlijk, theoretisch, nieuwsgierig, empatisch, gevoelig, energiek en ik kan goed luisteren; vooral tussen de regels door. 

Mijn eerlijkheid komt heel kwetsbaar naar voren in mijn Podcast: Recht uit mijn hart. Hier deel ik heel open en eerlijk over de ups & downs in mijn eigen leven en maak ik de verbinding tussen het denken en het voelen duidelijk. 
Klik hier voor de afleveringen!

Ik ben moeder van 2 meiden en getrouwd. Ik woon in Capelle aan den IJssel. Ik volg zangles en ben dol op bewegen. Ik doe aan yoga (ik ben yogadocent), maar ik dans ook graag.  Ik volg op dit moment een Master Levensloop Psychologie aan de Open Universiteit. Ik ben - zoals mijn familie en vrienden mij noemen - de eeuwige student. 

Ik schrijf graag en heb dagboeken vol geschreven. Deze staan vol met hersenspinsels en alles wat er in mij leeft. Dit geeft mij inzicht en ruimte. 

Persoonlijke groei en ontwikkeling is belangrijk voor mij.  We blijven, als mens, altijd leren. 

Wil je meer over mij weten en de ups en downs uit mijn leven.  Klik hier en lees er meer over.

Over mij: About Me

" Our wounds are often the openings into the best and most beautiful part of us"

David Richo

Over mij: Famous Quote
Therapy Office

Waarom wil ik zo graag mensen helpen?

"Ik wist niet meer wie ik was"

Omdat ik heel goed weet hoe het is als je even de weg kwijt bent. 

Al op jonge leeftijd kwam ik erachter dat het leven niet altijd over rozen gaat. 

Ik maakte ingrijpende dingen mee als jong meisje van 10 en de gebeurtenissen vormde mij. 

Onbewust ontstonden er mechanismen om met dingen om te gaan. Hard werken, doorgaan, veel studeren en er altijd voor anderen zijn. Deze automatische programma's hielpen mij een tijd heel goed, maar toen.....

Stortte ik in!

Na mijn HBO-opleiding SPH ging ik aan de slag in de geestelijke gezondheidszorg. Ik ging werken met psychiatrische doven. Ik wilde gelijk de gebarentaal eigen maken, vol mee draaien en zat dagen te oefenen. Toen kon ik gebaren, maar kwam ik thuis te zitten met vreselijke migraine en paniek-aanvallen. 

 Ik voelde mij vreselijk en ik begreep er echt niks van. Ik deed alles toch goed, ik had alles op de rit? Ik wilde het oplossen, begrijpen en weer verder.

Ik kreeg paniekaanvallen en had last van hyperventilatie. Ik had constant hoofdpijn en migraine. Ik kwam er in die periode achter - door gesprekken met een therapeut - dat ik veel aan het zorgen was voor anderen, maar niet voor mijzelf.  Dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en wat zelfzorg is.  Ik ontdekte dus zelf op vrije jonge leeftijd wat onverwerkte pijn, spanning, angst en stress (lichamelijk) met je doet.

Ik bleef continu in dezelfde cirkels rondlopen en kwam er alleen niet uit.
Ik heb toen de stap gezet om hulp te zoeken. Dit heeft mijn leven richting gegeven en hierdoor heb ik zelf kunnen ervaren wat belangrijk is voor mij in mijn leven. 

Ik ging goed voor mijzelf zorgen en ontdekte wat het is om Lief te zijn voor jezelf. 

Zo leerde ik mijzelf steeds beter kennen. In die tijd ben ik een yoga-opleiding gaan volgen, mindfulness trainingen en ben ik een eigen praktijk gestart. 

Ik ben mijn agenda kritisch gaan bekijken en deed niet meer wat ik dacht wat anderen wilden, maar ging ontdekken waar ik behoefte aan had. 


Door de inzichten vanuit de therapie en de nieuwe stappen die ik ben gaan zetten mag ik nu die persoon zijn die een stukje in iemands leven mee mag lopen. 

En dat doe ik met heel veel liefde. 

Over mij: About Me
bottom of page