Over mij

Yvette_Overbeeke-14.jpg

Ik vind het altijd lastig om je te vertellen wat ik precies doe in gesprekken, maar alles wat ik doe is een mix van wie ik ben. Daarom vertel ik je hier graag meer over mijzelf. 

Ik h
eb sinds 2012 mijn eigen coaching- & therapie praktijk. Je  – weer – laten zien wie je bent, wat je wilt en belangrijk vind in het leven is waar ik je mee help. Mooie gesprekken hebben met mensen en erbij mogen zijn wanneer iemand tot inzichten komt. Dat is wat ik met liefde doe.  

Daarnaast ben ik moeder van 2 meiden en getrouwd. Ik woon in Capelle aan den IJssel. Ik volg zangles en ben dol op bewegen. Ik doe vaak aan yoga (ik ben yogadocent), maar ik dans ook graag.  Ik volg op dit moment een Master Levensloop Psychologie aan de Open Universiteit. Ik ben - zoals mijn familie en vrienden mij noemen - de eeuwige student. 

Ik schrijf graag en heb daarmee dagboeken vol geschreven. Deze staan vol met hersenspinsels en alles wat er in mij leeft. Ik schrijf graag alles van mij af en is ook een van de dingen waar ik dichtbij mijzelf kan blijven. Dit geeft mij inzicht en ruimte. 

Ik zou mijzelf omschrijven met de volgende woorden:  sociaal, eerlijk, theoretisch, nieuwsgierig, empatisch, gevoelig, energiek en ik kan goed luisteren; vooral tussen de regels door. 

Soms zit ik mijzelf in de weg, want dan wil ik alles begrijpen en hierdoor schiet ik in mijn hoofd. Soms ben ik chaotisch en ik stel nog niet altijd genoeg grenzen voor mijzelf. Hierdoor raak ik uit balans. 

Mijn thema's zijn goed voor mijzelf zorgen, lief zijn voor mijzelf en mijzelf waardevol vinden. 

Deze thema's komen elke keer weer terug op verschillende niveau's. Persoonlijke groei en ontwikkeling is belangrijk voor mij.  We blijven immers altijd leren. Ik heb zelf ook moeilijke tijden gehad. Klik hier en lees er meer over.

Ik merk ook dat het blijven ontwikkelen van mijzelf, zowel theoretisch als mentaal, helpt in de gesprekken die ik heb met mijn clienten. 


Mijn vele theoretische opleidingen hebben mij veel kennis gegeven, maar daarnaast ben ik mij ook gaan verdiepen in yoga, meditatie, mindfulness en zelfcompassie. Dit begon eerst voor mijzelf, maar vele jaren later, komt in mijn praktijk nu alles samen. Zo kan ik anderen helpen op een manier die heel persoonlijk is en past bij wie ik ben.

 

" Our wounds are often the openings into the best and most beautiful part of us"

David Richo

 
Therapy Office

Waarom wil ik zo graag mensen helpen?

"Ik wist niet meer wie ik was"

Omdat ik heel goed weet hoe het is als je even de weg kwijt bent. 

Al op jonge leeftijd kwam ik erachter dat het leven niet altijd over rozen gaat. 

We maken allemaal dingen mee in ons leven en de gebeurtenissen vormde mij. 
Onbewust ontstonden er mechanismen om met dingen om te gaan. Hard werken, doorgaan, veel studeren en er altijd voor anderen zijn. Deze automatische programma's hielpen mij een tijd heel goed, maar toen.....

Stortte ik in!

Na mijn HBO-opleiding SPH ging ik aan de slag in de geestelijke gezondheidszorg. Rond mijn 21ste, kwam ik in een burn-out en wist ik niet meer wie ik was. Ik voelde mij vreselijk en ik begreep er echt niks van. Ik deed alles toch goed, ik had alles op de rit? Ik wilde het oplossen, begrijpen en weer verder.

Ik kreeg paniekaanvallen en had last van hyperventilatie. Ik had constant hoofdpijn en migraine. Ik kwam er in die periode achter - door gesprekken met een therapeut - dat ik veel aan het zorgen was voor anderen, maar niet voor mijzelf.  Dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en wat zelfzorg is.  Ik ontdekte dus zelf op vrije jonge leeftijd wat onverwerkte pijn, spanning, angst en stress (lichamelijk) met je doet.

Ik bleef continu in dezelfde cirkels rondlopen en kwam er alleen niet uit.
Ik heb toen de stap gezet om hulp te zoeken. Dit heeft mijn leven richting gegeven en ben ik zelf gaan ontdekken wat ik nodig had.

Ik ging mijzelf belangrijk vinden. Aandacht geven aan de dingen die mij energie geven en ontdekken waar ik behoefte aan had. 

Zo leerde ik mijzelf steeds beter kennen. In die tijd ben ik een yoga-opleiding gaan volgen, mindfulness trainingen en ben ik een andere baan gestart. 

Ik ben mijn agenda kritisch gaan bekijken en deed niet meer wat ik dacht wat anderen wilden, maar ging ontdekken waar ik behoefte aan had. 


Door de inzichten vanuit de therapie en de nieuwe stappen die ik ben gaan zetten mag ik nu die persoon zijn die een stukje in iemands leven mee mag lopen.