Therapy Office

Over mij

Ik ben ook een mens die het soms even niet weet

Ik weet hoe het is om jezelf kwijt te zijn. Door verdrietige en traumatische gebeurtenissen in mijn (jonge) leven, ontdekte ik al vroeg dat het leven niet altijd over rozen gaat. Hierdoor werd ik snel volwassen en voelde ik mij heel verantwoordelijk.

"Ik wist niet meer wie ik was"

Na mijn HBO-opleiding SPH ging ik aan de slag in de geestelijke gezondheidszorg. Rond mijn 21ste, kwam ik in een burn-out en wist ik niet meer wie ik was.

Ik voelde mij vreselijk en ik begreep er echt niks van. Ik deed alles toch goed, ik had alles op de rit? Ik wilde het oplossen, begrijpen en weer verder.

Ik kreeg paniekaanvallen en had last van hyperventilatie. Ik had constant hoofdpijn en migraine. Ik kwam er in die periode achter - door gesprekken met een therapeut - dat ik veel aan het zorgen was voor anderen, maar niet voor mijzelf.  Dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en wat zelfzorg is.  

Ik ontdekte wat onverwerkte pijn, spanning, angst en stress (lichamelijk) met je kan doet. Zo ben ik mij gaan verdiepen in yoga, meditatie,  mindfulness en zelfcompassie.

Nu, vele jaren later, komt in mijn praktijk alles samen.  De theoretische kennis in combinatie met de lichaamsgerichte benadering en mijn eigen levenservaringen. Zo kan ik anderen nu
helpen die het - net als ik - soms even niet weten.  


 

06 48506424

Subscribe Form

©2021 by Yvette Overbeeke. Proudly created with Wix.com