Wat is therapie?

Het eerste wat ik altijd terug krijg van mensen als zij horen dat ik therapeut ben is: dat therapie ‘zwaar’ is en ‘ moeilijk’ of dat de problemen van hen niet erg genoeg zijn’. 

Je gaat namelijk niet zomaar in therapie dan moet er wel heel wat aan de hand zijn. Hieruit blijkt dat er nogal wat vooroordelen zijn over therapie bij de mensen. Want wie beslist eigenlijk of je probleem groot genoeg is om in therapie te gaan?

 
Die beslissing maak jij, want als jij zoveel last hebt van een probleem dat je er zelf niet meer uit kan komen, en je misschien je omgeving niet om hulp durft te vragen omdat dit te persoonlijk is – dan beslis jij dit.  

Eerst ga je zelf nog het een en ander proberen, maar omdat je elke keer in dezelfde negatieve spiraal terecht blijft komen is het moeilijk om deze alleen te doorbreken.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met me op als je meer informatie wilt, iets niet duidelijk is of als je een andere vraag hebt.

Therapie geeft je de kans om jou situatie, probleem of vraagstuk in een rustige omgeving onder de loep te nemen. Wat hier het belangrijkst bij is, is dat jij je prettig, veilig en gehoord voelt door mij, zodat jij eerlijk en open kan en wil vertellen wat er in jou leven op dit moment speelt. We gaan niet alleen maar praten, want soms is het ook fijn om even bezig te zijn door middel van een oefening denk bijvoorbeeld aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen, visualisatie en imaginatie, tekenen of een rollenspel.

Ben je wel eens somber, heb last van stress of bent je vaak angstig? Worstel je met problemen in het dagelijks leven en ben je op zoek naar een vorm van therapie die effectief, laagdrempelig en betaalbaar is? Veelvoorkomende klachten waar ik je middels therapie mee kan helpen zijn:

Deze lijst is zeker niet volledig, maar geeft je misschien een idee bij welke klachten je baat kan hebben bij psychotherapie.

Lees hier of therapie jou ook zou kunnen helpen

Hoe werkt therapie?

In een psychotherapie bespreek je zeer persoonlijke zaken. Daarvoor is een basis van vertrouwen nodig. Tijdens het eerste gesprek kan je je een beeld vormen van de persoon van de therapeut en krijg je uitleg over de gevolgde werkwijze en de visie.

Hoe lang therapie duurt kan niet op voorhand vastgelegd worden. Veel hangt af van de aard van de problemen, van jouw wensen en van het verloop van het therapeutisch proces. Over het algemeen varieert de duur van psychotherapie van enkele weken tot enkele maanden.

Lees meer over de mogelijkhedenwat therapie kost of neem contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

Yvette als Therapeute

Mijn naam is Yvette Overbeeke en in mijn praktijk help ik vrouwen die zich bewust willen worden van wie ze zijn, wat ze kunnen en waar ze naartoe willen. Natuurlijk ben ik dit niet zomaar gaan doen. Mensen willen helpen zit al vanaf jongs af aan in mij. Ik heb altijd al het vermogen gehad om anderen aan te voelen, om dingen te “weten” zonder dat ze hardop gezegd worden. Mijn intuïtie heeft mij altijd geholpen bij het liefdevol onder de aandacht brengen van gevoelige onderwerpen, om anderen van binnenuit te laten inzien wat zij zelf nodig hebben om op de juiste weg te komen.

Lees meer over mij of mijn praktijk.