top of page
Search

#1 Aflevering: Hoe kom jij uit de greep van 'niet goed genoeg' ?

Updated: Mar 28, 2022

In deze podcast vertel ik je over mijn eigen kritische stem & hoe ik hiermee omga. Ik geef je tips en praktische oefeningen om te leren luisteren naar de onderliggende boodschap van jouw interne stem. Door het luisteren van deze podcast ga jij jouw eigen kritische stem herkennen en hoe mee om te gaan.
In deze aflevering leer je:
* De harde woorden van jouw interne criticus herkennen.
* De zinnen en harde woorden herkennen van jouw interne criticus.
* Dat de interne criticus een lichamelijke reactie geeft aan jouw lichaam.
* Dat je hoofd alles wil analyseren en begrijpen, maar waarom?
* Wat de boodschap eigenlijk is van je interne criticus?
Hoe ga je liefdevol om met angst? In deze aflevering vertel ik hoe ik liefdevol omga met mijn angst voor afwijzing. Ik stel mijzelf de vraag: * Waar ben ik bang voor? Door deze vraag ontstaat er connectie en verbinding met jezelf. * Wat wil deze emotie mij vertellen? Krijg je inzicht in de reden van je angst & toon je begrip.

Praktische tools; Oefeningen om terug bij jezelf te komen:
Je ademhaling heb je altijd bij je. Wanneer je kan opmerken dat je hoog in je ademhaling zit helpt het om je handen op je buik te leggen. Adem een paar keer diep in en uit naar je buik. Zo breng je vanzelf je aandacht naar je buik. Je lichaam volgt vanzelf wanneer jij hier aandacht naartoe brengt. Je kan daarbij de woorden: “Het is oké” tegen jezelf zeggen en begrip tonen voor jezelf.

Praktische tools; Journaling:
Door te schrijven kan je alles van je afschrijven. Op deze manier ga jij de woorden van jouw eigen criticus herkennen. Je kan jezelf, bij het begin van schrijven, de volgende vragen stellen:

* Hoe ziet mijn omgeving eruit?
* Wat hoor ik op dit moment?
* Hoe zit ik hier?
* Hoe voel ik mij?
*Wat voel ik in mijn lichaam?
2 Comments


Een waardevolle podcast!! Door de warme en rustige stem van Yvette is het erg fijn om naar te luisteren. Door kwetsbaar haar verhaal te delen herkende ik me hierin. Ook ik heb een ‘betweter’ die vaak om de hoek komt kijken. Ik ben gelukkig niet de enige die dit ervaart en door haar tips hoop ik het sneller te kunnen herkennen.

Like

Je kan hier jouw reactie achterlaten over de podcast. Ik lees heel graag hoe je de podcast hebt ervaren! Liefs, Yvette

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page