Vrouw, Moeder en Therapeute

Wat fijn dat je er bent. Op deze pagina zal ik wat meer over mijzelf vertellen, zodat je een beeld krijgt van wie ik ben en welke weg ik heb afgelegd om te komen waar ik nu sta.

Mijn naam is Yvette Overbeeke en in mijn praktijk help ik vrouwen die zich bewust willen worden van wie ze zijn, wat ze kunnen en waar ze naartoe willen. Natuurlijk ben ik dit niet zomaar gaan doen. Mensen willen helpen zit al vanaf jongs af aan in mij. Ik heb altijd al het vermogen gehad om anderen aan te voelen, om dingen te “weten” zonder dat ze hardop gezegd worden. Mijn intuïtie heeft mij altijd geholpen bij het liefdevol onder de aandacht brengen van gevoelige onderwerpen, om anderen van binnenuit te laten inzien wat zij zelf nodig hebben om op de juiste weg te komen.

Daarom was het ook zo moeilijk voor mij dat ik op een dag even de weg kwijt was. Er is namelijk een periode geweest dat ik erg kwetsbaar was. Ik zat in een dip, niet lekker in mijn vel en had veel lichamelijke klachten. Jarenlang had ik teveel eisen aan mezelf gesteld. Ik, de vrouw die zo goed is in anderen leren hoe zij het beste uit zichzelf kunnen halen, ging compleet aan ‘mij’ voorbij. Ik was namelijk bijna één van de meest dierbare personen in mijn leven verloren. Ik stond aan de zijlijn en kon niet helpen – dat voelde zo machteloos. Een tijd lang heb ik met deze gevoelens van angst, paniek, onzekerheid en onrust rondgelopen, tot ze mij op een gegeven moment hebben ingehaald.

Gelukkig ben ik er met behulp van therapie weer bovenop gekomen. Hier leerde ik hoe ik geestelijk en lichamelijk in balans kon komen en hoe ik mijn eigen grenzen kon ontdekken. Dat heeft me zo ontzettend veel geholpen.

Als natuurlijk gevolg, besloot ik een opleiding Integratieve Psychotherapie te doen en eigen praktijk te beginnen. Hierin ben ik vrouwen gaan helpen en ondersteunen om óók weer voor zichzelf te kiezen. Ik vind het zo mooi om aanwezig te zijn in zo’n groeiproces. Het geeft mij energie en ontzettend veel inspiratie, van waaruit ik weer andere manieren ontwikkel om vrouwen te helpen, zoals workshops of nieuwsbrieven. Ik heb het gevoel dat ik alsmaar blijf groeien en ontwikkelen. Daar ben ik erg dankbaar voor.

Vrouwen die bij mij op gesprek zijn geweest, omschrijven mij vaak als ‘warm’, ‘liefdevol’ of ‘een luisterend oor’. Dat is voor mij waardevolle feedback, want ik help anderen met volledige overgave, met openheid en interesse. Ik ben er oprecht van overtuigd dat ik steun en inzicht kan bieden waar dat nodig is. Niet alleen omdat ik de juiste theoretische achtergrond heb, maar ook omdat ik uit eigen ervaring weet hoe het is om met vragen in je hoofd te zitten en om jezelf ontzettend kwijt te raken. En omdat ik weet hoe je hier weer boven op komt, als een sterke, krachtige versie van jezelf die weet hoe je lief kunt zijn. Voor jezelf en voor anderen. Dus voel je vrij om contact op te nemen, voor een vrijblijvend gesprek of een vraag: ik ontmoet je graag.

Liefs,

Yvette Overbeeke